Держнацпроект прогнозує розробку ТЕО будинків для нацпроекту "Доступне житло" до 15 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держнацпроект прогнозує розробку ТЕО будинків для нацпроекту "Доступне житло" до 15 серпня

Казна та Політика
256
Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами прогнозує завершення розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва житлових будинків в рамках реалізації національного проекту "Доступне житло" до 15 серпня.
Про це, відповідаючи на запитання Українських Новин в рамках Real Estate Forum'11, організованого компанією Meeting Point Ukraine, сказав керівник робочої групи проекту "Доступне житло" агентства Владислав Ніколаюк.
"Я думаю, не пізніше 15 серпня 2011 року", - сказав він, коментуючи терміни закінчення розробки ТЕО.
За словами Ніколаюка, до вересня ТЕО проектів буде опубліковано на сайті Держнацпроекту.
"Ми зараз готуємо проекти повторного використання, які можна буде без проходження комплексної експертизи брати вже за аналог і прив'язувати до земельної ділянки, і відразу починати будівництво", - уточнив він.
Зокрема, планується розробка проектів типових одноповерхових будинків індивідуального будівництва площею не більше 250 кв. м, малоповерхових будинків до 5 поверхів і проекти будинків повторного використання в 9, 12 і 16 поверхів.
Розробкою ТЕО для Держнацпроекту займається проектний інститут "УкрНДІПцивілсільбуд" (Київ), який виграв відповідний тендер.
За словами Ніколаюка, застосування проектів повторного використання дозволить значно скоротити і спростити будівництво доступного житла.
Як повідомлялося, в лютому Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Держнацпроект домовилися про спільну реалізацію нацпроекта "Доступне житло".
У рамках меморандуму повноваження з використання земельних ділянок в якості забудовника буде здійснювати державне підприємство "Національний проект "Доступне житло", а повноваження з фінансування будівництва доступного житла з виконанням функцій замовника - державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" .
Робоча група "Національні проекти" комітету з економічних реформ при Президенті пропонує в першу чергу реалізувати проект із забезпечення населення доступним житлом в Києві, Одесі, Донецьку, Львові та Харкові.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас