Генпрокуратура наполягає на відкритому суді над Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура наполягає на відкритому суді над Тимошенко

Кримінал
280
Генеральна прокуратура Україна наполягає на відкритому судовому процесі щодо "газової справи" проти екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
"Наша позиція полягає в тому, що будь-які резонансні справи, якщо вони не мають грифа "секретно", по яких проходять посадові особи, повинні розглядатися у відкритому засіданні", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі зв'язків із ЗМІ Генпрокуратури в четвер.
У відомстві зазначили, що прокуратура виступає "за максимальну неупередженість, відкритість і прозорість судового процесу по даній справі".
"Ми наполягаємо на забезпеченні публічності під час судового розгляду, присутності представників ЗМІ, громадських організацій в залі суду, висвітленні судового процесу відповідно до норм, виписаних в чинних законах, можливості сторін прокуратури і захисту висловлювати свою точку зору і давати обґрунтовані відповіді", - підкреслили в Генпрокуратурі.
Судовий процес над колишнім прем'єр-міністром України, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко щодо "газової справи" починається 24 червня вранці в Печерському районному суді Києва.
У квітні поточного року Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу стосовно "газових контрактів" 2009 року за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень). Згідно з інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас