Автоконцерну Saab бракує коштів на зарплату співробітникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоконцерну Saab бракує коштів на зарплату співробітникам

Казна та Політика
235
Шведський автовиробник Saab, що переживає фінансові проблеми, не може платити співробітникам зарплати через брак коштів, пише Financial Times.
Saab, що належить нідерландській компанії Swedish Automobile, веде переговори з різними фондами, намагаючись знайти короткострокове фінансування, проте попереджає, що поки немає гарантій того, що діалог буде успішним.
Фінансове становище Saab ставить під сумнів життєздатність шведської компанії, яка раніше оголосила про вимушену зупинку виробництва через проблеми з оплатою комплектуючих.
На початку червня керівництво Saab повідомляло про укладення контракту на суму 245 млн євро з китайськими компаніями Pang Da і Youngman на продаж і складання автомобілів в КНР.
Більшість аналітиків вважають, що угода не отримає схвалення регулюючих органів КНР, які раніше заблокували дві спроби китайських компаній вкласти кошти в Saab.
Компанія Saab почала виробляти автомобілі в 1947 році, в 1990 році GM купила 50% компанії, а через 10 років стала її єдиним власником. У 2010 році GM продала Saab компанії Spyker Cars NV, згодом перейменованої в Swedish Automobile.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас