ДПСУ: Обсяги відшкодування ПДВ за 5 міс. збільшилися в 2,6 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПСУ: Обсяги відшкодування ПДВ за 5 міс. збільшилися в 2,6 рази

Казна та Політика
120
Обсяги відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) за січень-травень поточного року збільшилися в 2,6 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 16,7 млрд грн.
Як повідомила прес-служба Державної податкової служби України (ДПСУ) з посиланням на заступника глави відомства Олександр Клименко в четвер, більше 15 млрд грн (92%) відшкодування ПДВ отримали підприємства-експортери, в тому числі, у травні - 4, 1 млрд грн.
Крім того, він зазначив, що кількість компаній, що користуються правом автоматичного відшкодування ПДВ, збільшилася з початку року в п'ять разів, а відшкодовані суми в автоматичному режимі - в 4,2 рази.
"Ці показники свідчать, що нам вдалося навести порядок в складному питанні роботи податкового відомства. Ми припинили накопичувати борги, зуміли запровадити ефективний контроль для попередження безпідставних відшкодувань, а також розробили прозорі та працездатні процедури сплати компенсацій сумлінним платникам податків", - зазначив Клименко.
Водночас, він зазначив, що підприємствам з іноземним капіталом за п'ять місяців відшкодовано 7,6 млрд грн. Обсяги виплат таким підприємствам мають стійку тенденцію до зростання: щомісячне відшкодування в травні зросла до 1,5 млрд грн.
Як повідомлялося з посиланням на дані ДПСУ, автоматичне відшкодування ПДВ на суму 2,2 млрд грн в червні 2011 року мають отримати 122 платника податків, що складає майже 73% бюджетного ресурсу на відшкодування ПДВ.
Водночас у травні відшкодування в автоматичному режимі повинні були отримати 82 платники податків на загальну суму 1,2 млрд грн, що становить 34% обсягу, який підлягає поверненню.
У свою чергу органи Державного казначейства України в січні-травні-2011 відшкодували з бюджету 16,664 млрд грн ПДВ, що 2,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас