Заступник міністра: Проблема не в овочах, а в сховищах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник міністра: Проблема не в овочах, а в сховищах

Аграрний ринок
367
У Міністерстві аграрної політики і продовольства України основною проблемою у забезпеченні громадян країни плодоовочевою продукцією називають відсутність достатньої кількості сховищ.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий на прес-конференції.
"Україна виробляє необхідну кількість овочів. Для того, щоб забезпечити виконання медично обґрунтованих норм, нам необхідно 7,3 млн. тонн. Торік ми зібрали 8,1 млн. тонн, в поточному - 8,3 млн. тонн (прогноз)", - сказав Безуглий.
Крім того, за його словами, на кормові цілі необхідно менше 6 млн. тонн картоплі, а обсяги її виробництва становлять 18-20 млн. тонн.
Заступник міністра зазначив, що основною проблемою залишається не врожайність плодово-овочевої продукції, а забезпечення її зберігання в міжсезоння.
За його словами, за останні 20 років була зруйнована система плодовоовочесховищ. При цьому Безуглий сказав, що сьогодні робиться все можливе для забезпечення зберігання овочів, зокрема ведуться роботи з їх будівництва. Так, у Херсонській області розпочато будівництво сховища на 220 тис. тонн, у поточному році буде введена перша черга об'ємом в 60 тис. тонн, друга черга складе 160 тис. тонн.
Характеризуючи обсяги овочесховища, заступник міністра зазначив, що цих обсягів достатньо для забезпечення овочами Києва протягом 6 місяців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас