Євросоюз запровадив чергові санкції проти Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз запровадив чергові санкції проти Білорусі

Казна та Політика
534
Євросоюз запровадив чергові санкції проти Білорусі, а точніше проти трьох підприємств і трьох чиновників, наближених до Лукашенка. Керівництво покараної країни пригрозило санкціями у відповідь.
"Білоруська сторона вживе заходів щодо захисту законних інтересів своїх громадян та підприємств, включаючи відповідні заходи щодо ініціаторів цього рішення", - розповідає на телеканалі UBR прес-секретар МЗС Білорусії Андрій Савіних.
Уряди країн ЄС активно критикують президента Білорусі. Аналітики ж називають заходи Євросоюзу політичним інструментом проти президента країни Олександра Лукашенка.
"Обмеження щодо трьох компаній, які не мають нічого спільного з економічними санкціями – це політична та психологічна палиця, за допомогою якої Євросоюз хоче тиснути на Олександра Лукашенка особисто", - коментує для телеканалу UBR Ярослав Романчук, аналітик неурядового центру аналізу у Мінську.
Європейський Союз запровадив ембарго на постачання зброї до Білорусі та припинив переводити кошти від Європейського інвестиційного банку. У Європі таким чином намагаються змусити Лукашенка дотримуватися демократичних принципів у керуванні державою.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас