Пінгвін, що заблукав, випадково потрапив з Антарктики до Нової Зеландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінгвін, що заблукав, випадково потрапив з Антарктики до Нової Зеландії

54
Молодий представник сімейства імператорських пінгвінів, що мешкають біля узбережжя Антарктики, несподівано з'явився на узбережжі Нової Зеландії, передає ВВС.
Незграбний чорно-білий птах вже привернув натовп зівак, і місцева влада закликає людей стримувати свої емоції, а собак тримати прив'язаними.
"Я побачила блискуче біле щось, що стояло на двох ногах, і спочатку вирішила, що мені привиділося", - розповідає Крістін Уілтон, що виявила пернатого гостя під час прогулянки по пляжу.
Нежданий прибулець завів фахівців товариства охорони природи в глухий кут: вони підозрюють, що пінгвін просто заблукав.
Фахівці встановили, що пінгвін ще молодий - йому не більше 10 місяців від народження, а зріст його становить 80 см. Вочевидь, пінгвін народився минулої зими в Антарктиці і поплив на північ у пошуках їжі. В якийсь момент пінгвін не зорієнтувався і замість рідних льодовиків опинився на березі Північного острова - одного з двох головних новозеландських міст. "Зазвичай вони тримаються льодовиків, проте цей поплив на північ, далеко за межі свого ареалу проживання", - говорить фахівець з пінгвінів з національного музею Нової Зеландії Колін Міскеллі.
Імператорські пінгвіни є найбільшими представниками ряду пінгвіноподібних. Зріст деяких особин може досягати 120 см, а вага - 34 кілограмів.
Зазначимо, це не єдиний випадок появи імператорських пінгвінів на новозеландському березі: востаннє цього птаха бачили там 44 роки тому.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас