Янукович вірить, що Польща просуне Україну в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вірить, що Польща просуне Україну в ЄС

164
Для України важливо підтвердження Європейським Союзом перспективи її членства в організації, заявляє президент України Віктор Янукович.
На зустрічі з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським у Києві Янукович підкреслив, що основними питаннями на порядку денному співробітництва України з ЄС є лібералізація візового режиму, створення зони вільної торгівлі та підписання Угоди про асоціацію.
"Однією з найбільш важливих умов для нас є підтвердження Євросоюзом перспективи вступу України до ЄС", - сказав Янукович.
За словами президента, Україна на сьогоднішній день виконує план дій щодо лібералізації візового режиму. "План дій ми виконуємо, ми завершимо першу частину у вересні - жовтні місяці цього року", - повідомив він.
Глава держави нагадав, що Україна зараз головує в Комітеті міністрів Ради Європи, а Польща незабаром головуватиме в Євросоюзі. У зв'язку з цим, переконаний Янукович, у двох країн є великі спільні можливості для вирішення багатьох питань порядку денного.
"Маємо великі надії, що наші добрі друзі, сусіди під час головування плідно працюватимуть, і ми досягнемо тієї мети, яку ставимо", - сказав Янукович.
У свою чергу, Сікорський висловив надію, що в поточному році буде підписано Угоду про асоціацію. "Я сподіваюся, що цього року ми підпишемо Угоду про асоціацію. І це дуже важливо, що цього року, оскільки такої можливості більше може не бути", - заявив глава МЗС Польщі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас