Річна інфляція в Китаї в червні досягне максимуму за 34 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція в Китаї в червні досягне максимуму за 34 місяці

Казна та Політика
174
Річна інфляція в Китаї в червні буде вищою 34-місячного максимуму травневого в 5,5%, перед тим як сповільнитися у другій половині 2011 р. Про це повідомила Національна комісія з розвитку і реформ Китаю (NDRC), передає "Сіньхуа".
"Споживчі ціни будуть на відносно високому рівні в найближчі місяці, але в цілому ситуація залишається під контролем", - повідомляється в заяві, опублікованій на сайті комісії.
На думку більшості аналітиків, інфляція триматиметься близько пікового рівня в 6 відсотків у червні та липні, а потім почне сповільнення в другій половині року через більш жорстку монетарну політику.
Нагадаємо, Центробанк Китаю, намагаючись побороти інфляцію, здійснив низку заходів жорсткості грошово-кредитної політики в останні місяці, включаючи декілька підвищень норм банківського резервування і процентних ставок.
Уряд встановив мету по інфляції на цей рік на рівні 4%, але багато економістів вважають, що при таких високих темпах росту цін даної мети буде досягти досить складно, і Центробанк навряд чи піде на пом'якшення політики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас