АМКУ оштрафував "ДніпроАЗОТ" на 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "ДніпроАЗОТ" на 100 млн грн

277
Антимонопольний комітет України оштрафував ВАТ "ДніпроАЗОТ" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.) на 100 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку гіпохлориту натрію. Таке рішення прийнято на засіданні комітету сьогодні, повідомили УНН в прес-службі АМКУ.
Як встановив комітет, підприємство необґрунтовано завищило ціни на гіпохлорит натрію.
Зокрема, підвищення цін ПАТ "ДніпроАЗОТ" на гіпохлорит натрію відбулося в умовах зростання в рази прибутковості цього виду діяльності і за рахунок збільшення витратної складової ціни.
Порушення тривало в період з липня по грудень 2010 року.
"Ми зіткнулися з класичним порушенням конкурентного законодавства - перехресним субсидуванням діяльності підприємства, яке скористалося своєю ринковою владою. Замість того, щоб розвивати підприємництво ПАТ "ДніпроАЗОТ" необґрунтовано нарощувало ціни з метою отримання надприбутків. Така поведінка монополіста призвела до спотворення цінової конкуренції на ринку, тому отримала належну оцінку з боку Антимонопольного комітету України", - прокоментував прийняте рішення перший заступник Голови Комітету Рафаель Кузьмін.
Як відомо, гіпохлорит натрію використовується для знезараження і дезинфекції питної води, знезараження стічних вод, задоволення побутових потреб населення. Покупцями гіпохлориту натрію у ПАТ "ДніпроАЗОТ" є водопровідно-каналізаційні господарства та посередники-реалізатори.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас