Росія скасувала заборону на імпорт овочів з Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія скасувала заборону на імпорт овочів з Євросоюзу

Аграрний ринок
183
Росія і Євросоюз підписали договір, який негайно знімає обмеження на імпорт овочів. Про це заявили в Єврокомісії (ЄК). Раніше представник ЄК повідомив, що Росія може зняти ембарго на поставки овочів з країн ЄС "вже на цьому тижні".
Нагадаємо, Росія 2 червня ввела ембарго на імпорт всіх овочів з Євросоюзу через поширення в Європі кишкової інфекції, жертвами якої вже стали близько 40 осіб. Російська влада заявила, що скасує ембарго при виконанні низки умов, зокрема, коли буде знайдено джерело інфекції та озвучені заходи, що не допускають ввезення на територію країни будь-якої зараженої продукції.
Спалах кишкової інфекції спочатку було зафіксовано на півночі Німеччини. Спершу передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це припущення не підтвердилося. Потім фахівці заявили, що джерелом інфекції могла стати ферма в Нижній Саксонії, яка поставляє на ринки країни пророщену сою та інші злаки, що використовуються для приготування салатів і других страв.
Смертельно небезпечна кишкова інфекція викликається штамом бактерії Escherichia coli (кишкова паличка).
Єврокомісія неодноразово висловлювала невдоволення рішенням російської влади. Ще раніше керівництво Євросоюзу і Росії обмінялися різкими репліками з приводу ембарго. Єврокомісія в ультимативній формі вимагала скасувати заборону на ввезення своїх овочів.
На наступний день на це відреагував прем'єр-міністр Володимир Путін. Путін заявив, що не приймає ультиматум, тому що не хоче "труїти своїх людей".
Як повідомлялося, минулого понеділка стало відомо про те, що Європа направила в Москву переговорників для вирішення проблеми експорту овочів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас