Литвицький: Валові валютні резерви в Україні становлять 37,8 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Валові валютні резерви в Україні становлять 37,8 млрд дол.

Казна та Політика
316
На сьогодні валові валютні резерви в Україні становлять 37,8 млрд дол. проти 29,4 млрд дол., які були в минулому році. Про це повідомив глава групи радників голови Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький, передає кореспондент РБК-Україна.
Він також зазначив, що чисті резерви в Україні складають 21,4 млрд дол. проти 19,7 млрд дол., які були на відповідне число 2010 р.; сальдо інтервенції з початку року залишається позитивним - близько 500 млн дол., за травень позитивне сальдо - 127 млн дол.
"На валютному ринку ситуація, яка склалася, перебуває під повним контролем. Значних коливань ми не спостерігаємо. Фундаментальні фактори впливу на ситуацію залишаються сприятливими", - заявив Литвицький.
Варто зазначити, за даними Національного банку, в травні 2011 р. золотовалютні резерви зменшилися на 1,3% (понад 484 млн дол.). На 31 травня цей показник становив 37 млрд 867 млн дол.
Нагадаємо, що в квітні 2011 р. золотовалютні резерви НБУ склали 38 млрд 351 млн 390 тис. дол. Тоді ж Литвицький заявив, що золотовалютні резерви НБУ досягли історичного максимуму, перевищивши той рівень, який був до сьогоднішнього дня найбільшим в історії руху українських валютних резервів, а саме - рівень вересня 2008 р.
За словами керівника радників голови НБУ, коливання золотовалютних резервів України протягом року будуть залежати від багатьох факторів. Одним з головних факторів є фінансове співробітництво з МВФ, а також приплив прямих інвестицій і приватизація.
Схожу думку висловив і представник Світового банку в Україні Руслан Піонтковський. За його словами, чисті притоки фінансового рахунку, зокрема розміщення державним і приватним сектором євробондів, і кошти, отримані від приватизації "Укртелекому" покрили дефіцит рахунку поточних операцій і дозволили НБУ протягом перших 5 місяців 2011 р. збільшити свої валютні резерви.
Нагадаємо також, 15 червня віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що об'єднаний транш МВФ у розмірі 3 млрд дол. піде у валютні резерви НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас