Прем'єр Іспанії не вірить в кризу євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Іспанії не вірить в кризу євро

Валюта
349
Прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро вважає, що кризи євро як конвертованої валюти не існує, а є лише криза заборгованості деяких європейських країн.
"Ні, кризи євро немає. Є лише криза заборгованості деяких країн", - сказав він в інтерв'ю казахстанській газеті "Експрес-К", опублікованому в середу.
На його думку, криза в Греції, Ірландії та Португалії, пов'язана з держборгом цих країн, була викликана відсутністю економічних обмежень. "Ми дозволили економіці бути саморегулюючою. Сподіваюся, ці проблеми навчать Європу тому, що політика має бути присутня в економічному майбутньому. Зараз Європа стоїть перед випробуванням: чи зможе вона виступити з єдиною позицією щодо вирішення проблеми заборгованості Греції, Ірландії, Португалії і відповісти в безпрецедентною формі", - вважає він.
Прем'єр Іспанії підкреслив, що в даний час необхідно більш жорстко регулювати системи фінансових інститутів з метою недопущення нової світової кризи. У той же час, на його думку, уряди різних країн повинні вживати своєчасних заходів щодо недопущення структурного дисбалансу своїх економік. "Важливо, щоб економіки не зростали тільки на основі кредитів, потрібне зростання продуктивності", - зазначив він.
Відповідаючи на питання про те, чи зможуть європейські країни виробити пакет заходів для допомоги Греції до саміту лідерів ЄС 23 червня, він відповів: "Так, але в останній момент. Буде дуже важко, але, врешті-решт, ми завжди знайдемо розумне рішення".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас