ФПУ обурена втручанням прокуратури в її діяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФПУ обурена втручанням прокуратури в її діяльність

483
Федерація профспілок України (ФПУ) заявляє про незаконне втручання Генеральної прокуратури та її органів на місцях у статутну діяльність федерації та заснованих за її участю підприємств.
"На працівників профспілкових органів і підприємств чиниться моральний тиск, продовжуються виклики для дачі пояснень, порушуються надумані кримінальні справи. До попереднім протиправних дій останнім часом додалася хвиля ініційованих прокуратурами численних судових позовів, в яких без всяких на те законних підстав стверджується про нібито приналежність профспілкових здравниць до державної власності. У самий розпал оздоровчого сезону блокується робота санаторіїв, туристичних установ, підприємства не можуть забезпечити зростаючі запити громадян у санаторно-курортному лікуванні і несуть реальний збиток", - йдеться в поширеній заяві, підписаній головою ФПУ, народним депутатом (фракція Партії регіонів) Василем Харою.
Хара наголошує, що ФПУ була і залишається законним власником належних йому здравниць та інших соціально важливих установ, що підтверджено рішеннями судів та іншими уповноваженими державними установами.
У заяві міститься заклик до президента і прем'єр-міністра країни стати на захист прав "багатьох поколінь людей праці, ветеранів, які своїми внесками побудували унікальний санаторно-курортний комплекс України", і не збурювати людей до масових акцій протесту.
Для захисту своїх прав Федерація профспілок подала судові позови, метою яких є "змусити органи прокуратури припинити сваволю, діяти виключно на підставі і в рамках закону, поважати гарантоване Конституцією України право власності".
У зверненні сказано, що на захист профспілок України виступили міжнародні профспілкові організації, що об'єднують понад 170 млн працівників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас