Уряд Папандреу отримав вотум довіри в парламенті Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Папандреу отримав вотум довіри в парламенті Греції

Казна та Політика
233
Уряд прем'єра Георгіоса Папандреу отримав ввечері у вівторок вотум довіри в парламенті Греції, що відкриває дорогу до схвалення законодавцями наступного вівторка бюджету, що передбачає нові жорсткі заходи економії.
Схвалення грецьким парламентом непопулярних рішень щодо скорочення витрат та проведення масової приватизації є умовою виділення Греції на початку липня чергового кредитного траншу з торішнього пакету допомоги в 110 млрд євро.
Новий грецький міністр фінансів Евангелос Венізелос пообіцяв, повідомляє The New York Times, що парламент схвалить наступного тижня пакет нових жорстких заходів: "Середньострокова програма є планом реформування нашої країни, і вона повинна бути реалізована".
Наступна зустріч міністрів фінансів єврозони, на якій може бути схвалено рішення про виділення Греції кредитного траншу та її подальшої фінансової підтримки, відбудеться 3 липня.
Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу заявив, згідно з агентством Bloomberg, що підсумки голосування "знімають елемент невизначеності в і без того складній ситуації".
За вотум довіри уряду Папандреу проголосували після декількох годин бурхливих дебатів всі 155 парламентаріїв, які входять в Соціалістичну партію, яка підтримує її, 143 висловилися проти, двоє утрималися. Усього в парламенті Греції 300 місць, при цьому фракцію соціалістів останніми місяцями залишили кілька депутатів.
Біля будівлі парламенту зібрався натовп протестувальників, обурених діями уряду зі зниження бюджетних витрат.
Водночас ринки акцій позитивно відреагували на рішення парламенту.
47% греків, згідно з даними опитування, яке наводить агентство Bloomberg, виступають проти нових заходів економії, розроблених урядом і погоджених з ЄС і МВФ, і виступають за нові вибори. 35% опитаних підтримують запропоновані урядом Папандреу кроки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас