Moody's надало рейтинги "B3/NP/E+/Baa3.ua" Укрінбанку, прогноз "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's надало рейтинги "B3/NP/E+/Baa3.ua" Укрінбанку, прогноз "стабільний"

238
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service надало Укрінбанку (Київ) рейтинг фінансової стійкості (BFSR) "E+", рейтинги довгострокових зобов'язань "B3" і короткострокових "Not Prime" і рейтинг за національною шкалою "Baa3.ua".
Як говориться в повідомленні агентства у вівторок, прогноз глобальних рейтингів банку "стабільний".
Moody's зазначає, що ця оцінка заснована в основному на аудованій звітності банку за 2010 рік.
Агентство відзначає, що рейтинг фінансової стійкості Укрінбанку обмежений його невеликим розміром, демонстрованим в останній рік високим апетитом до кредитного ризику із значною концентрацією кредитного портфеля, низьким рівнем вільного капіталу і слабкою рентабельністю.
Згідно з повідомленням, на кінець 2010 року на 20 найбільших позичальників припадало 43% всіх кредитів банку, при цьому кредитний портфель за минулий рік виріс на 61%.
Водночас Moody's звертає увагу на стабільну ліквідну позицію Укрінбанку, про що свідчать зростаючі депозити клієнтів, відкладені на кінець 2012 року ризики рефінансування і хорошу географічну диверсифікацію, що повинно допомогти реалізації стратегії з диверсифікації бізнесу в роздрібному сегменті й сегменті малих і середніх підприємств.
Укрінбанк заснований в 1989 році. Його регіональна мережа включає 114 філій і відділень.
Згідно з даними Нацбанку України, до квітня 2011 року за розміром загальних активів Укрінбанк посідав 54-е (2,718 млрд грн) серед 176 банків країни.
Навесні банк заявляв про плани залучити цього року на зовнішньому ринку EUR50-100 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас