65
Японські вчені навчилися синтезувати м'ясо з екскрементів
Радикальний спосіб виробництва їжі запропонували японські вчені - вони синтезували м'ясо з людських відходів. Так звані шітбургери за смаком дійсно нагадують м'ясо, стверджують добровольці, які зважилися спробувати цю їжу. Про це повідомляє РБК з посиланням на американські ЗМІ.
Винахідником шітбургеров став доктор Міцуюкі Ікеда, співробітник лабораторії з префектури Окаяма на острові Хонсю. До нього звернулися представники компанії, яка обслуговує каналізацію в Токіо, попросивши знайти корисне застосування величезним масам нечистот, що накопичуються в надрах японської столиці.
Вчений досліджував мул, що накопичується в каналізації, і знайшов у ньому велику кількість бактерій, що переробляють людські відходи в протеїни. Міцуюкі Ікеда виділив білки, додав до них підсилювач реакції і отримав штучне м'ясо.
У шітбургері міститься 63% білків, 25% вуглеводів, незначна кількість жирів і мінералів. У м'ясо з каналізації також додали барвник і підсилювач смаку.
Таке штучне м'ясо здатне вирішити проблему нестачі харчових ресурсів на планеті, до того ж люди, які спробували шітбургери, вирішили, що вони досить смачні і схожі на справжнє м'ясо. До того ж в штучному м'ясі міститься менше калорій, ніж у звичайних гамбургерах. Однак опитування показують, що люди в масі своїй поки не готові перейти на таке харчування.
За матеріалами: РБК-Україна
Поділитися новиною
Також за темою
Київрада розгляне збільшення допомоги Захисникам і Захисницям — Кличко
Уряд запускає політику «Гроші ходять за вчителем»: педагоги отримають по 1500 грн
Україна приєднується до Європейського оборонного фонду ЄС
Через систему OpenMarket продали майна на 2 млрд грн
Сектори бізнесу в Польщі, що наймають найбільше працівників
Голова НБУ: депозитні ставки ― це винятково рішення комерційних банків
