Янукович: Адміністративна реформа в Україні реалізовується успішно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Адміністративна реформа в Україні реалізовується успішно

Казна та Політика
429
Президент України Віктор Янукович вважає, що адміністративна реформа в Україні реалізовується успішно. Про це глава держави заявив у Страсбурзі. Янукович висловив упевненість, що в Україні вже вдалося подолати опір бюрократів, який вони зробили проведенню адмінреформи. Про це повідомляє прес-служба Президента України.
Президент зазначив, що кінцевою метою її має стати значне підвищення ефективності державного управління та зниження рівня корупції в органах державної влади на всіх рівнях. Глава держави нагадав, що в рамках реалізації адміністративної реформи вже схвалені відповідні закони, які можуть ще вдосконалюватися.
У повідомленні прес-служби йдеться, що вже впорядковані функції ряду міністерств і відомств, прибрано їх дублювання, відбулося скорочення штатів. "Сьогодні цілий ряд повноважень делегується в регіони. Тобто це робота, яка не розрахована на короткостроковий ефект. Але це і реальна робота, яку ми можемо зробити і отримати від неї позитивний результат уже найближчим часом", - сказав Янукович.
Нагадаємо, в грудні 2010 р. в результаті адмінреформи Янукович залишив без посад у новому уряді дев'ять міністрів. Також Президент перепризначив 10 членів Кабінету міністрів України.
Раніше Президент створив: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, реорганізувавши Міністерство економіки України; Міністерство інфраструктури України, Державну автотранспортну службу України, Державну авіаційну службу України, Державну службу зв'язку України, Державну службу морського і річкового транспорту Україні, реорганізувавши Міністерство транспорту та зв'язку України; Міністерство соціальної політики України, Державну інспекцію України з питань праці, реорганізувавши Міністерство праці та соціальної політики України; Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, реорганізувавши Міністерство регіонального розвитку та будівництва України та Міністерство з питань житлово-комунального господарства Україна.
Зазначимо, у новому Кабінеті міністрів колишні посади зберегли шість міністрів. Зокрема, реорганізації не зазнали 6 міністерств.
Відзначимо, 7 грудня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в ході адміністративної реформи в Україні відбудеться скорочення комітетів, відомств, штату чиновників і т.д. "Мета адміністративної реформи - у підвищенні ефективності управління державою", - зазначив Азаров.
1 грудня 2010 р. міністр Кабінету міністрів України Анатолій Толстоухов прогнозував, що найближчим часом в уряді відбудуться кадрові зміни та скорочення.
У середині листопада Президент Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову розглянути питання значного скорочення кількості державних службовців.
Раніше, 28 жовтня 2010 Європейська комісія в рамках двосторонніх переговорів з Кабміном дала згоду на фінансування адміністративної реформи в Україні. В результаті реалізації проекту протягом 2011-2013 рр. до державного бюджету України безпосередньо надійдуть 70 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас