Пан Гі Мун переобраний Генсеком ООН на другий термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пан Гі Мун переобраний Генсеком ООН на другий термін

128
Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй (ООН) знову затверджений Пан Гі Мун. Таке рішення було схвалене одноголосно, передає РБК з посиланням на Associated Press. Таким чином, Пан Гі Мун очолить ООН вдруге.
Як повідомили представники ООН, всі 192 члени організації віддали свої голоси за 67-річного південнокорейського дипломата. Переобраний генсек вступить у свої права на наступні п'ять років 1 січня 2012
67-річний політик був єдиним кандидатом на цей пост.
Пан Гі Мун пообіцяв продовжити політику "будівництва мостів" між країнами в період глобальних змін.
Згідно з Хартією ООН, генеральний секретар організації призначається Генеральною Асамблеєю за рекомендацією Ради Безпеки ООН. Відповідно, будь-який з постійних членів Ради Безпеки ООН - США, Великобританії, Росії, Китаю і Франції - може накласти вето на кандидатуру генсека. Декількома днями раніше РБ ООН підтримав переобрання Пан Гі Муна на другий термін.
Рішенню передують неформальні обговорення і проведення рейтингових голосувань. Генеральний секретар обирається на 5 років з можливістю переобрання на новий термін. Досі жоден політик не обіймав цей пост більше двох разів.
Пан Гі Мун, восьмий генеральний секретар ООН. Раніше він обіймав пост міністра закордонних справ і зовнішньої торгівлі Південної Кореї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас