Працівник у Китаї за годину заробляє в півтора рази більше, ніж в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівник у Китаї за годину заробляє в півтора рази більше, ніж в Україні

3952
Середня заробітна плата в Китаї становить близько 3,1 долара за годину, що на 50% більше, ніж офіційно в середньому заробляв за годину минулого місяця громадянин України.
Про це свідчать дані про заробітки в Китаї, оприлюднені журналом Time, і Державного комітету статистики України.
Time в публікації, присвяченій Китаю, відзначає, що епоха дешевої робочої сили в найбільшій державі на Сході завершується, що змушує підприємців переносити виробництва в інші країни регіону.
"Наші витрати на працівників лише за останні два роки зросли на 50%", - сказав виданню один з бізнесменів, який працює в Китаї.
За даними представника офісу Goldman Sachs у Гонконгу, якого цитує часопис, зарплати в Піднебесній за останні десять років у реальному вимірі зростали щороку в середньому на 12%.
У той же час Time зауважує, що китайці заробляють значно менше, ніж громадяни розвинених держав, зазначивши, що, наприклад, в США середня зарплата в 7 разів вища: 22,3 долара за годину.
За даними Держкомстату України, середня заробітна плата в травні склала близько 315 доларів (1$ = 8 гривень) або 2 долари за годину при 40-годинному робочому тижні.
Декотрі експерти зауважують, що громадяни України заробляють більше, ніж показує офіційна статистика, оскільки частина виплат проводиться "в конвертах".
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Микола Азаров прогнозує прискорення темпів зростання заробітних плат в 2012 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас