Кабмін затвердив порядок використання коштів на розселення та облаштування депортованих кримських татар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок використання коштів на розселення та облаштування депортованих кримських татар

Казна та Політика
190
Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.
Відповідну постанову схвалено на засіданні уряду 9 червня, повідомили в прес-службі Кабміну.
Згідно з документом, бюджетні кошти спрямовуються на будівництво і придбання житла для депортованих осіб, надання одноразової матеріальної допомоги на завершення будівництва індивідуального житла, виплату компенсації витрат на переїзд і перевезення багажу, будівництво мереж водо- газо-, електропостачання, водовідведення та доріг з твердим покриттям, каналізаційних мереж.
Крім того, передбачені кошти на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, установ культури та охорони здоров'я в місцях компактного проживання депортованих осіб, будівництво та реконструкцію шкіл та фельдшерсько-акушерських пунктів і т.д.
Між тим, не допускається спрямування бюджетних коштів на здійснення видатків, що фінансуються за рахунок інших бюджетних програм.
"Прийняття постанови сприятиме вирішенню комплексу питань щодо підвищення рівня і якості життя, соціально-економічного та культурно-освітнього розвитку депортованих осіб, забезпечення громадянського миру і злагоди в Україні", - підкреслюється в постанові.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас