Пшонка: ГПУ з початку року повернула до держбюджету близько 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонка: ГПУ з початку року повернула до держбюджету близько 1 млрд грн

Казна та Політика
226
Близько 1 млрд грн надійшло до Державного бюджету України за неповні півроку в результаті роботи Генеральної прокуратури України (ГПУ). Про це доповів під час розширеного засідання колегії прокуратури генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
"За позовами органів прокуратури судами стягнуто 4,7 млрд грн, чверть цієї суми вже реально виплачена боржниками, у тому числі близько 1 млрд грн надійшло до державного бюджету", - зазначив Пшонка.
Також генеральний прокурор відзначив позитивну динаміку діяльності прокуратури у сфері захисту економічних інтересів держави: "Досягнуто позитивні результати у захисті економічних інтересів держави, в першу чергу в бюджетній сфері. За результатами проведеної роботи викрито злочини, загальні збитки, завдані ними, досягли 700 млн грн, кожна шоста притягнута посадова особа є працівником органу контролю".
Крім того, за словами Пшонки, в Україні на вимогу прокуратури за січень-травень 2011 громадянам виплачено понад 800 млн грн заборгованості по заробітній платі.
"За неповні півроку на вимогу прокурорів виплачено понад 800 млн грн заборгованості по заробітній платі", - зазначив Пшонка.
Разом з тим, генеральний прокурор зазначив: "Завдяки впливу прокурорів податковий борг скоротився з початку року на 300 млн грн, а кредиторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів, з початку року, зменшилася майже на 900 млн грн".
Нагадаємо, перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага повідомив, що заборгованість по виплаті зарплати в Україні на 10 червня 2011 р. складає 1,182 млрд грн.
Відповідно до даних Державної служби статистики, заборгованість з виплати зарплати станом на 1 травня 2011 р. складає 1 млрд 275 млн 697 тис. грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас