В Україні на даний момент терміни експлуатації 14 ТЕС та 5 енергоблоків АЕС вичерпані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні на даний момент терміни експлуатації 14 ТЕС та 5 енергоблоків АЕС вичерпані

Енергетика
335
В Україні на даний момент терміни експлуатації 14 теплових електростанцій (ТЕС) і 5 енергоблоків атомних електростанцій (АЕС) вичерпані, або будуть вичерпані найближчим часом. Про це йдеться в даних Інституту відновлюваної енергетики НАН України, опублікованих у презентації Національного проекту "Енергія природи".
Інформація про те, що про це заявив голова Державного Агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич, не відповідає дійсності. "Закінчення термінів експлуатації енергоблоків ТЕС призводить до низької енергоефективності їх роботи. Щоб "розкочегарити" котел до максимальної потужності, потрібно більше вугілля або іншого палива, і такі станції простоюють, тому що рентабельність їх використання дуже низька, а інвестори не хочуть вкладати ресурси в такі проекти", - заявив під час презентації керівник національного проекту "Енергія природи" Вадим Точений.
Також він додав, що майже відпрацьовані перший і другий атомні енергоблоки на Запорізькій АЕС, перший енергоблок Южно-Української АЕС, перший і другий блок Рівненської АЕС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас