ЦВК відмовилася зареєструвати ініціативні групи для референдуму про заборону продажу землі сільгосппризначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК відмовилася зареєструвати ініціативні групи для референдуму про заборону продажу землі сільгосппризначення

Аграрний ринок
127
Центральна виборча комісія відмовилася зареєструвати 44 ініціативні групи для проведення всеукраїнського референдуму про заборону продажу землі сільськогосподарського призначення.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.
З 6 по 17 червня в Центрвиборчком надійшло 43 подання керівників органів місцевого самоврядування з 12 регіонів з приводу реєстрації ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та документи про проведення зборів громадян зі створення таких груп.
Учасники зборів пропонували винести на референдум питання: "Чи підтримуєте ви заборону купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення та пов'язане з цим внесення відповідних змін до Земельного кодексу України?"
Члени ЦВК дійшли висновку, що передбачений в Земельному кодексі мораторій на продаж землі є тимчасовим обмеженням, а не безумовним і встановлений з метою впорядкування відповідних правовідносин, а значить, спрямований на забезпечення належних умов реалізації конституційного права власності на землю.
"Таким чином питання, затверджене цими зборами громадян, не може бути винесене на всеукраїнський референдум за народною ініціативою як не відповідний Конституції України", - йдеться в повідомленні.
Крім цього, ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи, створеної на зборах громадян 23 червня у Львові.
Вони пропонували винести на референдум питання "Чи схвалюєте ви закон України "Про землю", проект якого опубліковано в газеті "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" № 96 (№ 19 у цьому році) 12-18 травня 2011 року, індекс видання 37619, яким, зокрема, передбачено заборону продажу землі сільськогосподарського призначення, у тому числі іноземцям?"
На думку членів ЦВК, запропоноване питання є неточним і не дозволяє з'ясувати його зміст, у зв'язку з чим не може бути винесене на референдум.
Як повідомляло агентство, на початку червня ЦВК також відмовилася зареєструвати декілька ініціативних груп для референдуму щодо заборони продажу землі сільгосппризначення.
У квітні лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про ініціативу опозиції провести всеукраїнський референдум щодо доцільності введення ринку землі сільгосппризначення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас