S&P і Fitch погрожують знизити рейтинг США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P і Fitch погрожують знизити рейтинг США

Казна та Політика
426
Ризик зниження кредитного рейтингу США зріс через відсутність в американському уряді єдиної думки про те, як підтримувати гнучкість фінансового балансу країни, заявило рейтингове агентство Standard & Poor's.
"Теоретично, там є достатньо гнучкості з точки зору бюджетної та монетарної політики: є центробанк, який може збільшити рахунки на своєму балансі - це ж просто знахідка для виходу із ситуації. Але проблема в тому, що для реалізації цієї можливості потрібен політичний консенсус, якого поки не видно", - говорить Мірітц Краемер, глава відділу рейтингів європейських країн агентства Standard & Poor's.
Ризик зниження рейтингу США в середньостроковій перспективі зріс, і компанія дала негативний прогноз, який характеризує шанс зниження рейтингу Сполучених Штатів в наступні кілька років як один з трьох, сказав Кремер.
Крім того, у вівторок вранці рейтингове агентство Fitch заявило, що помістить кредитний рейтинг США на перегляд у бік зниження, якщо верхня межа американського держборгу не буде підвищена до 2 серпня, коли, згідно з попередженнями Казначейства, уряду не можна буде більше брати гроші в борг.
"Якщо настане 2 серпня, а межа запозичень все ще не буде підвищена, то Fitch помістить кредитний рейтинг США на перегляд у бік зниження", - заявив Ендрю Колкухоун, глава відділу країнових рейтингів азіатсько-тихоокеанського регіону агентства Fitch.
Раніше агентство вже заявляло, що може знизити суверенний рейтинг США до рівня "обмежений дефолт", якщо уряд не зможе заплатити по облігаціях і зробити купонні платежі з цінних паперів з терміном оплати 15 серпня.
Нагадаємо, агентство Fitch заявило сьогодні, що буде вважати дефолтом добровільне продовження терміну обігу грецьких держоблігацій і відповідно скоротить кредитний рейтинг Афін.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас