У Росії на аукціон виставили пакетик з-під "аспірину", "виписаного" ​​Пушкіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії на аукціон виставили пакетик з-під "аспірину", "виписаного" ​​Пушкіну

244
Останнє прижиттєве видання "Євгенія Онєгіна", дебютні книги класиків і рідкісні автографи виставлені на аукціон "Антикварні книги", який відбудеться в московському готелі "Національ".
"Це один з наших найкращих аукціонів, де буде зібрано 50 дебютів російських письменників 19-20 століття і 75 автографів, з яких відсотків 95 - це наші найвідоміші літературні імена", - повідомив головний редактор журналу "Про книги" Сергій Бурмістров.
За його словами, аукціон цікавий і хорошим набором за дуже помірними цінами стартовим дитячих культових книг, ілюстрованих Конашевичем, Нарбутом, Ватагіним.
"Центральний смішний лот - пакетик з-під аспірину з етикеткою приймального покою при Московському Палацовому управлінні і написом "м. Пушкін. Aspirin 0,3". Ліків там немає, можливо, Олександр Сергійович або хтось з його оточення їх випили", - зазначив Бурмістров, додавши, що лот походить з зібрання правнука великого поета Григорія Пушкіна і його початкова вартість - 10 тисяч рублів.
Зі свого боку зазначимо, що з повідомлення Бурмістрова не можна зрозуміти, що мається на увазі під написом "Aspirin". Справа в тому, що ацетилсаліцилову кислоту синтезували тільки через 60 років після смерті Пушкіна, а під назвою "Аспірин" фірми Bayer світ її впізнав взагалі пізніше.
Крім цього, на аукціон виставлено останнє прижиттєве видання "Євгенія Онєгіна", про яке сучасники писали: "Воно прекрасне: надруковано в затишному форматі, дрібним, але дуже чітким і красивим шрифтом на білому папері".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас