Медведєв: Ходорковський може вийти на свободу у найближчому майбутньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Ходорковський може вийти на свободу у найближчому майбутньому

Кримінал
720
Дмитро Медведєв не виключає, що Михайло Ходорковський може вийти на свободу в найближчому майбутньому, наводить його слова Ехо Москви з посиланням на Financial Times.
"У нього право на умовно-дострокове звільнення і право на помилування", заявив президент. Між тим, Медведєв зазначив, що не вважає помилкою процес з другої справи ЮКОСа і підкреслив, що як юрист він поважає судовий вирок.
Рішення про УДО має схвалити суд карельського міста Сегежа, в колонії якого сидить Ходорковський, а питання про помилування формально залежить тільки від президента. Раніше Медведєв на своїй прес-конференції визнав, що вихід Ходорковського на свободу не небезпечний для суспільства.
Михайло Ходорковський і Платон Лебедєв були засуджені до 14 років в'язниці, пізніше їм знизили термін ув'язнення на один рік. Нещодавно вони подали клопотання про умовно-дострокове звільнення. Очікуються, що прохання розглядатимуть місцеві суди. Ходорковський перебуває в колонії карельського міста Сегежа, Лебедєв, за деякими даними, буде відбувати покарання або в Архангельській, або в Мурманській області.
Хамовнічеський суд Москви визнав екс-главу НК "ЮКОС" Михайла Ходорковського і колишнього керівника МФО "МЕНАТЕП" Платона Лебедєва винними за обвинуваченням у розкраданні чужого майна та його подальшої легалізації. Так, з урахуванням першого вироку вони проведуть в колонії по 14 років. Суд постановив, що покарання фігурантам буде обчислюватися з лютого 2007 року, проте їм буде зараховано час, відбутий за першим терміном, тобто фактично покарання буде обчислюватися з 2003 року. Таким чином, Ходорковський і Лебедєв без рішення про УДЗ можуть вийти на свободу у 2016 році. Суд визнав фігурантів винними за частиною 3 статті 160 (розкрадання) КК РФ і по частині 3 статті 174 (легалізація) КК РФ.
"Соромно за такого президента! Жодному президенту (крім наприклад Сомалі, Зімбабве, Гаїті...) кореспонденти не посміли б ставити такі питання без наслідків. А цей вважає за честь", - пише wdove.
"Мимрить щось. Ти відпускай тоді... а то не встигнеш... викинуть з президентів", - вважає panama2000.
"Він боїться, що якщо відпустить МБХ, йому самому організують УДО", - жартує lvalex.
"Хто головніший? Це як же розуміти? Мосміськсуд підтвердив рішення районного суду, а суд м. Сенежа звільнить? Заплуталися самі і заплутали всіх. Наш тандем перетворив суди на справжній фарс", - висловлюється ganaloff.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас