Бундесбанк: Економічне зростання у ФРН сповільнилося навесні після сильного початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк: Економічне зростання у ФРН сповільнилося навесні після сильного початку року

Казна та Політика
130
Німецьке економічне зростання сповільнилося навесні після сильного початку року, повідомив Бундесбанк у своєму червневому бюлетені.
Хоча стан економіки як і раніше оцінюється як "надзвичайно гарний" німецькими фірмами, позитивні очікування бізнесу, які були дуже високими взимку, останнім часом дещо знизилися, вказав німецький ЦБ. З сезонними коректуваннями промислове виробництво у квітні трохи менше квартального середнього значення на початку року, коли економіка зросла на 1,5% в квартальному численні.
Регулятор відзначив, що в Німеччині, швидше за все, не відбулося жодних нових економічних імпульсів з боку приватного споживання. Останні дані щодо німецьких роздрібних продажів (без врахування продажів легкових автомобілів) - зростання у квітні на 0,3% в місячному численні.
У середині квітня уряд Німеччини підвищив прогноз зростання на 2011 рік, вказуючи на збільшення витрат серед споживачів. Банк написав, що умови на ринку праці покращилися, але зазначив повільніші темпи цього покращення.
Раніше в червні Бундесбанк підвищив прогнози зростання для Німеччини, але попередив про слабкі державні фінанси в деяких промислово розвинених країнах. Німецький ЦБ прогнозує, що ВВП країни збільшиться на 3,1% в 2011 році і на 1,8% в 2012-му. Економіка Німеччини зросла на 3,6% в минулому році (максимально з 1991-го), оскільки швидко зростаючий експорт підживлює внутрішній найм і витрати.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас