У ГПУ заявили, що Турчинов і Немиря проходять за окремою "газовою справою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ заявили, що Турчинов і Немиря проходять за окремою "газовою справою"

Кримінал
137
Генеральна прокуратура розслідує ще одну кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових угод 2009 року.
"У провадженні Головного управління з розслідування особливо важливих справ знаходиться кримінальна справа, порушена за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових угод 2009 року, яку виділено в окреме провадження", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.
У прес-службі ГПУ зазначили, що сьогодні електронні засоби масової інформації поширили повідомлення про те, що перший заступник лідера партії "Батьківщина", колишній перший віце-прем'єр уряду Юлії Тимошенко Олександр Турчинов і екс-віце-прем'єр, заступник голови "Батьківщини" Григорій Немиря були викликанні до слідчого Генеральної прокуратури України.
"Саме у цій кримінальній справі (виділеної в окреме провадження - ред.) Турчинов і Немиря були викликані як свідки для надання необхідних свідчень", - пояснили в Генпрокуратурі.
У свою чергу, Турчинов підтвердив, що в сьогодні був викликаний до Генпрокуратури як свідок у цій справі.
"Я поставив питання, для чого проводиться допит у справі, яка на замовлення Банкової вже передана до суду. Мені пояснили, що це виведена в окреме провадження частина "газової справи", і вони продовжують розслідувати окремі деталі", - сказав Турчинов.
"Я так розумію, що в цій частині фігурують працівники НАК "Нафтогаз України", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас