Тейшейра: Угода про ЗВТ між ЄС і Україною не буде підписана у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тейшейра: Угода про ЗВТ між ЄС і Україною не буде підписана у вересні

391
Угода про створення Зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Європейським Союзом і Україною не буде підписана у вересні. Про це заявив глава Представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає радіо "Свобода".
"У вересні угоду про створення комплексної зони вільної торгівлі підписано не буде, оскільки до вересня залишається дуже мало часу і залишається декілька моментів, які ще не були остаточно вирішені", - сказав він.
Тейшейра нагадав, що черговий раунд переговорів щодо укладення угоди про асоціацію, частиною якої є угода про Зону вільної торгівлі, відбудеться в Києві на цьому тижні.
"З різних компонентів, включаючи зону вільної торгівлі та інші елементи, які ми називаємо політичною угодою, питання співпраці, залишилися дуже незначні невирішені моменти, які більшою мірою залежать від політичної волі в Україні та бажання виконувати певні умови", - сказав він. Також Тейшейра зазначив, що угода про асоціацію є стандартним документом, який за умови його підписання пропонує значні нові можливості для співробітництва України та ЄС.
Він зазначив, що політики, які приймають рішення з цього питання, повинні думати про майбутнє, а не дивитися в минуле. За словами Тейшейри, в цьому аспекті дуже позитивним є досвід найближчих сусідів України - Польщі, Словаччини та Чехії, які також підписали цю угоду, і сфери їхньої економіки, які не були конкурентними, не отримали переваги в нових умовах, але певні сектори економіки цих країн в цілому отримали значну перевагу щодо експорту їхніх товарів і створення нових робочих місць.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас