Японія підвищила економічний прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія підвищила економічний прогноз

Казна та Політика
231
Уряд Японії в понеділок змінив економічний прогноз вперше за чотири місяці, пославшись на ознаки поліпшення завдяки відновленню промислового виробництва і ланцюжків постачань.
"В японській економіці спостерігається підвищувальний рух, хоча складності залишаються через землетрус", - написало уряд в червневій економічній доповіді. Минулого місяця влада повідомила, що економіка показує слабкість через стихійне лихо.
Банк Японії минулого тижня також поліпшив економічний прогноз.
"Зняття обмежень на поставки і відновлення фабричного виробництва покращує експорт і піднімає настрій. Це підтримує ту точку зору, що економіка в цілому рухається вгору", - сказав директор макроекономічного аналізу в уряді Сигеру Сугіхара.
"Але наслідки землетрусу залишаються... Ми як і раніше визнаємо, що стан економіки тяжкий".
Уряд серед ризиків для економіки назвав розвиток ситуації на зовнішніх ринках: зростання цін на енергоносії, яке тяжіє над економіками США і Азії, небезпека боргової кризи єврозони для глобальної фінансової системи.
Очікується, що третя економіка світу скоротиться в поточному кварталі, тобто формально зазнає рецесії. Але економісти очікують, що вона відновиться в третьому кварталі.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас