Лівійські повстанці зібрали компромат на Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівійські повстанці зібрали компромат на Каддафі

Казна та Політика
466
Лівійські повстанці мають тисячі документів, в яких представлені розпорядження та накази, підписані Муаммаром Каддафі. У них він вказує своїм генералам морити голодом і бомбити жителів Місурата.
Документи, які будуть передані до Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі, наразі зберігаються в засекреченому місці в обложеному місті-порту, пише британська газета Observer.
Ці папери служать незаперечними доказами для будь-якого майбутнього суду над лівійським лідером, якого власний народ звинувачує у військових злочинах.
Слідчі МКС повинні прибути в Місурата коли припиняться бомбардування і артобстріли міста.
Згідно з інформацією, якою володіє видання, в одному з документів йдеться, що командири лівійських сил безпеки віддали наказ взяти Місурата змором і змусити голодувати цивільне населення. Місто перебуває в жорсткій облозі вже чотири місяці, передає MIGnews.com.
"Абсолютно заборонено транспортним засобам з продовольством, паливом та іншими товарами в'їжджати в Місурат через контрольно-пропускні пункти, розташовані на підступах до міста", - написав лівійський генерал Йосеф Ахмад Башир.
Ще один документ - це наказ про переслідування поранених повстанців, що є явним порушенням Женевських конвенцій. Серед паперів, зібраних в Місураті, повідомлення, відправлене особисто Каддафі бойовим частинам, в якому він наказує знищити жителів і "перетворити синє море на червоне".
Ці документи - важливі свідчення для міжнародного суду, оскільки вперше в трибуналу буде доступ до прямих доказів проти осіб, безпосередньо причетних до вчинення військових злочинів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас