Замість сезонного зниження цін на молоко в Україні спостерігається їх зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість сезонного зниження цін на молоко в Україні спостерігається їх зростання

Аграрний ринок
501
Травневе незначне зниження закупівельних цін на молоко в Україні, яке є традиційним для весняно-літнього періоду, в червні змінилося стабілізацією і навіть невеликим зростанням, повідомила асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).
Як відзначається в прес-релізі асоціації, цьому послужило відчутне зниження виробництва молока в поєднанні зі зростанням попиту з боку молокопереробних підприємств
Експерти УКАБ відзначають, що нинішній сезон для виробників молока є непростим. Зокрема, недостатня кількість опадів, труднощі у заготівлі грубих кормів, деяке зниження надоїв пов'язане зі спекою і гіршою якістю зеленого корму призвели до зниження виробництва молока за перші п'ять місяців тче року в сільгосппідприємствах на 1,2% порівняно з відповідним періодом минулого року.
Водночас асоціація підкреслює, що для господарств з високою ефективністю господарювання стабілізація закупівельних цін сприяє підвищенню прибутковості бізнесу і відновлення його інвестиційної привабливості.
Як повідомлялося з посиланням на Державну службу статистики, в Україні за п'ять місяців поточного року виробництво молока скоротилося на 2% - до 4,2 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас