Медведєв: Дефіцит бюджету РФ в 2011 році складе 0-1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Дефіцит бюджету РФ в 2011 році складе 0-1%

Казна та Політика
185
Росія цього року може вийти на нульовий дефіцит бюджету або в районі 1%, вважає президент РФ Дмитро Медведєв. "Цього року ми можемо навіть піти на бездефіцитний бюджет або, принаймні, його дефіцит буде близько (одного) відсотка в силу екстенсивних факторів, на жаль (через нафту), але тим не менше", - сказав він в інтерв'ю британському виданню The Financial Times.
Влада Росії, що мала до кризи бездефіцитний бюджет, на тлі нинішніх високих цін на нафту знизила плановий дефіцит бюджету-2011 до 1,3% ВВП з колишніх 3,6%. При цьому в ЦБ вважають, що вдасться вийти на бездефіцитний бюджет. У свою чергу в Мінфіні нарікають на зростаючі державні витрати, у тому числі військові.
"Тут є якесь внутрішнє протиріччя. Потрібно скорочувати безглузді витрати, потрібно намагатися робити бюджет більш оптимальним, збалансованим і бажано бездефіцитним... Але у президента обов'язок думати не тільки про збалансований бюджет, а й про Збройні сили, а стан наших Збройних сил не ідеальний. Мені довелося схвалити дуже складні рішення, які до мене ніхто не схвалював, - про збільшення заробітної плати офіцерам з тим, щоб ця заробітна плата, їх забезпечення, як звикли говорити у нас в Росії, було порівняне з тим, що отримують в країнах НАТО. Інакше просто неможливо", - сказав Медведєв.
Крім того, констатував він, російське озброєння багато в чому застаріло. "Росія повинна все-таки бути захищеною країною, тому тут є деяке економічне протиріччя, але немає політичного протиріччя для президента", - підсумував Медведєв.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас