В Іраку вкрали не 18 мільярдів доларів американської допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іраку вкрали не 18 мільярдів доларів американської допомоги

Кримінал
540
Спікер парламенту Іраку Осама аль-Нуджафи заявив, що сума зниклих грошей, присланих США на відновлення іракського господарства, становить 18,7 мільярда доларів, а не 6,6 мільярда доларів, як повідомлялося раніше. Політик відмітив, що його твердження засноване на даних американських і іракських аудиторів. Про це повідомляє телеканал Al Jazeera.
Нагадаємо, 13 червня світові ЗМІ повідомили, що після скидання режиму Саддама Хусейна в Іраку США направляли гроші на відновлення країни. Кошти, як правило, завозилися готівкою на літаках. Це були гроші, виручені від продажу іракської нафти. Всього новий іракський уряд мав отримати від Конгресу США 61 мільярд доларів. Проте газета Los Angeles Times на початку цього тижня писала, що 6,6 мільярда з цих коштів були вкрадені. Спікер же іракського парламенту заявляє, що сума невідомо куди зниклих коштів втричі більша - 18,7 мільярда доларів.
Телеканал Al Jazeera відмічає, що відповідальність за збереження коштів тоді лежала на американській тимчасовій військовій адміністрації. Відповідна угода була підписана між Вашингтоном і Багдадом в 2004 році.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас