Янукович взявся за "незалежний аудит" Азарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович взявся за "незалежний аудит" Азарова

Казна та Політика
6096
Президент Віктор Янукович вирішив провести перевірку діяльності уряду Миколи Азарова за 2010 рік.
За словами високопоставленого чиновника в Кабміні, на ці витрати виділено 70 млн грн. "Що ж стосується 70 млн грн, які були виділені рішенням Верховної Ради, то вони призначені для проведення аудиту діяльності Кабінету Міністрів за 2010 рік", - сказав він.
При цьому чиновник додав, що ці гроші не мають ніякого стосунку до оплати "незалежного аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко".
"Аудит діяльності роботи уряду, очолюваного Юлією Тимошенко, завершений. Всі матеріали передані до правоохоронних органів і, як відомо, послужили підставою для порушення низки кримінальних справ. Оплата ж роботи адвокатів, задіяних у процесах щодо повернення грошей в Україну, буде проводитися не за рахунок держбюджету, а за рахунок відсотків від сум, відвойованих у судах (зокрема, в американських) на користь України", - сказав він.
За його інформацією, незалежний аудит Кабміну Азарова буде проводити американська фірма Trout Cacheris, яка також проводила перевірку діяльності Тимошенко на посаді прем'єра.
На зустрічі з журналістами 6 червня Янукович заявив, що робота аудиторів буде продовжена, проте тоді він не вказав, де потрібні їхні послуги.
Нагадаємо, висновки компанії Trout Cacheris стали однією з підстав для порушення кількох кримінальних справ проти Тимошенко. За даними ЗМІ, аудит діяльності її уряду обійшовся бюджету України в понад 10 млн доларів. Наприкінці минулого року міністр фінансів Федір Ярошенко заявив про те, що аудитори виявили порушень на суму 3 млрд гривень.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас