ЄС надав Україні 1,1 млн євро для створення національної системи підготовки суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надав Україні 1,1 млн євро для створення національної системи підготовки суддів

Казна та Політика
160
Європейський Союз надав 1,1 млн євро на допомогу Національній школі суддів України для підтримки створення національної системи підготовки суддів з метою становлення ефективного, прозорого і передбаченого правосуддя, а також ефективної судової системи в Україні. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.
Національна школа суддів України і Академія суддів України тісно працювали з експертами з Австрії над створенням основи для реалізації національної системи початкової підготовки (підготовки кандидатів на посаду судді), тестування (критерії оцінки кандидатів на посаду судді) і безперервної підготовки (підготовка суддів).
Разом вони розробили навчальні програми для початкової і безперервної підготовки суддів, посібники для викладачів, критерії тестування і відбору, а також програму дистанційного навчання і модельні курси. Три учбові візити в п'ять європейських країн дали новий відповідний досвід. 52 викладачі, 42 екзаменатори і 136 суддів (і помічників суддів) пройшли навчання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас