Одеський аеропорт намір продати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський аеропорт намір продати

Казна та Політика
214
Виконком Одеської міської ради підготував проект рішення про передачу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" у приватну власність.
Про це Українським Новинам повідомив представник Одеської міської ради.
Зокрема, за його словами, 16 червня в ході засідання міськвиконкому було затверджено проект рішення "Про визначення частки Одеської міськради в статутному капіталі ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" і внеску КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" у спільну діяльність".
Даний проект, за словами джерела агентства, передбачає зміну форми власності підприємства і передачі приватній особі 77,9% статутного капіталу, і залишені 22,1% стануть часткою міста. Джерело додало, що 22,1% складає 102 млн. гривень, тоді коли 100% суми - 462 млн.
За його словами, у власність приватного підприємця віддадуть лише майновий комплекс, а земельна ділянка залишиться у власності міста. "На виконкомі директор аеропорту Микола Нікітенко заявив, що без інвестора реконструювати аеропорт неможливо. Мовляв, тільки на приведення в порядок злітних смуг потрібно 100 млн. доларів, яких у бюджеті міста немає", - сказав представник.
У ході засідання мер Одеси Олексій Костусєв запевнив, що вже у вересні розпочнеться реконструкція, яка триватиме 2 роки.
Джерело не змогло назвати інвестора і майбутнього власника підприємства.
Як відомо, в лютому Костусєв заявив журналістам, що керівництво міста розглядає можливість створення міжнародного консорціуму з реконструкції комунального підприємства "Міжнародний аеропорту "Одеса".
30 червня 2010 року містобудівна рада при управлінні архітектури та містобудування Одеської міськради схвалила реконструкцію аеропорту.
Аеропорт пов'язує повітряні лінії багатьох міст України, країн СНД, а також держав Західної Європи, Азії та Африки.
Забезпечує польоти повітряних суден підприємства "Одеські авіалінії", приватних компаній "Таврія", "Південні авіалінії", "Австрійські авіалінії", "Турецькі авіалінії" і т. д.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас