Медведєв: Росія для розвитку економіки повинна пройти "точку неповернення" до старих моделей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Росія для розвитку економіки повинна пройти "точку неповернення" до старих моделей

Казна та Політика
456
Росія за короткий термін повинна пройти "точку неповернення" до тих моделей, які ведуть країну назад, і відмовитися від надцентралізації, заявив у п'ятницю президент РФ Дмитро Медведєв на Петербурзькому міжнародному економічному форумі
"Я далекий від ілюзій, що російська економіка, вся російська економіка може стати другою за кілька років. Але за відносно короткий час ми зобов'язані пройти точку неповернення до тих моделей, які ведуть нашу країну у зворотному напрямку", - сказав президент.
"Все, що заплановано, ми обов'язково зробимо, зробимо крок за кроком, послідовно, але безумовно", - зазначив Медведєв.
"А корупція, закритість для інвестицій, надлишкова роль держави в економіці і надцентралізація - це ті податки на майбутнє, які ми повинні скасувати, і ми їх відмінимо. Все інше наші громадяни зроблять самі, зроблять для себе, а значить, для нашої країни, для Росії. Створять свій успіх, а значить, успіх всієї нашої держави", - заявив президент РФ.
Медведєв також висловив думку, що провідні країни світу повинні досягти домовленостей нової якості про загальні засади розвитку та економічної політики, а Росія готова грати роль модератора в цьому процесі.
Говорячи про те, як влада РФ має намір мінімізувати зовнішні ризики, Медведєв заявив, що Росія буде максимально використовувати свої позиції в міжнародних інститутах.
"Ми входимо у "велику вісімку" і беремо на себе відповідальність за вирішення проблем глобальної безпеки. За сприяння розвитку бідніших держав світу. При цьому в рамках форуму BRICS Росія - одна з швидко зростаючих країн, зацікавлених у тому числі в більш стійкій світовій фінансовій архітектурі, в залученні сучасних управлінських технологій і в демократизації міжнародної економічної системи", - зазначив президент.
За його словами, "більш активне використання рубля, юаня та інших розвиваються валют на глобальних ринках, очевидно, зробить світову валютну систему більш гнучкою і комфортною для роботи інвесторів".
"Робота відразу в двох цих форматах дає Росії можливість виступати своєрідним мостом для гармонізації різних позицій і для більш ефективної роботи самого впливового зараз економічного форуму - "великої двадцятки", - заявив глава держави.
"Вважаю, що сьогодні необхідно досягти нової якості домовленостей між провідними країнами про загальні засади розвитку і економічної політики. Модернізувати багатосторонні конвенції. І Росія буде грати роль одного з ключових модераторів цього процесу", - завершив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас