Кудрін побоюється нової кризи в найближчі три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін побоюється нової кризи в найближчі три роки

Казна та Політика
377
Міністр фінансів Олексій Кудрін вважає, що в найближчі три роки з імовірністю 25% може відбутися істотне погіршення економічної ситуації у світі. Про це він заявив в ході сесії "Забезпечення економічного зростання. Фінансовий світ. Ласкаво просимо в невідомість" Петербурзького економічного форуму, відповідаючи на питання голова ради директорів "Трійки діалог" Рубена Варданяна про те, чи буде найближчим часом фінансова криза.
Можливо це буде не світова рецесія, але це буде суттєва рецесія великих зон, сказав Кудрін. Ми в серйозному середовищі невизначеності, пояснив він свою позицію. З точки зору фундаментальних показників економік, що розвиваються, вони слабкі.
На думку Кудріна, протягом найближчих двох років повинні змінитися моделі розвитку, відсоткові ставки повинні вирости. Дефіцит бюджетів потрібно істотно скорочувати, упевнений він. Позначаться погані борги у великих системах. Тому зниження дефіциту бюджету США як головний фактор дасть поживу для дискусій, оскільки не тільки в Європі повинні скорочувати витрати. Це серйозний політичний виклик. Крім того, ми знаємо виклики Європи. Також є виклики країн, що розвиваються. Може виявитися недостатнім зростання в Китаї.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас