ПР похвалила себе за пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР похвалила себе за пенсійну реформу

Казна та Політика
1126
Проект закону про пенсійну реформу Україні спрямований на створення найбільш м'якої і ліберальної пенсійної системи в Європі. Про це йдеться в заяві Партії регіонів.
"Автори реформи відмовилися від шокової терапії, погодившись на компромісний варіант. По-перше, реформа спрямована не на зменшення, а виключно на збільшення розміру пенсій в державі. Звичайно ж, це не до так званих VIP-пенсіонерів, яким нараховуються десятки тисяч гривень пенсії", - йдеться в заяві, текст якої цитує прес-служба партії.
"Хочемо зробити наголос на тому, що представники парламентської більшості, які у четвер, 16 червня, віддали свої голоси за прийняття пенсійної реформи, власними руками скоротили свої майбутні депутатські до пенсії розміру 10 прожиткових мінімумів. Саме такою буде максимальна пенсія. Отже, це відповідь усім тим політиканам, які закликали представників більшості, зокрема, парламентської фракції Партії регіонів, під час проведення пенсійної реформи почати з себе. Почали", - підкреслили автори заяви.
В документі також зазначили, що підвищення пенсійного віку відбуватиметься поступово, протягом п'яти років. Весь цей час держава буде заохочувати подовження трудового стажу після досягнення громадянами пенсійного віку шляхом збільшення пенсії за кожні півроку роботи після досягнення пенсійного віку. "Збільшення календарної вислуги військовослужбовцям з 20 до 25 років буде проведено не за 5 років, як це планувалося раніше, а за 10. Сенс збільшення пенсійного віку - вирівняти загальний пенсійний вік, незалежно від статі, як це зроблено майже у всіх країнах світу", - сказано в заяві.
Також в Партії регіонів зазначили, що пенсійна реформа не обмежує прав держслужбовців: за наявності 25-річного трудового стажу вчителі, лікарі та працівники культури можуть розраховувати на пенсії, незалежно від віку. Єдине обмеження будуть представляти держслужбовці-чоловіки - їм на два роки (з 60 до 62) буде підвищений пенсійний вік. Тим не менш, це також відбуватиметься поступово - до 2014 року.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас