"НУ-НС" буде наполягає на звільненні Тігіпка "за провал соцполітики" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"НУ-НС" буде наполягає на звільненні Тігіпка "за провал соцполітики"

Казна та Політика
293
Фракція "НУ-НС" у Верховній Раді наполягає на терміновому зверненні парламенту до Президента України з вимогою відставки віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. Про це з парламентської трибуни сказав голова фракції Микола Мартиненко УНН.
"Ми вимагаємо негайного звернення Верховної Ради до Президента щодо негайної відставки віце-прем'єр міністра С. Тігіпка за провал у здійсненні соціальної політики в державі", - зазначив Мартиненко.
Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні схвалила за основу в першому читанні законопроект про законодавче забезпечення реформування пенсійної системи. Відповідне рішення підтримали 245 народних депутатів. Даним законопроектом пропонується протягом 10 років підвищити мінімальний стаж для виходу на пенсію для чоловіків і жінок з 15-20 до 30-35 років.
Крім того, в документі передбачено механізм компенсацій за відстрочку виходу на пенсію. Таким чином, пропонується надавати доплати до зарплат для тих людей, які досягли пенсійного віку на рівні 0,5% за кожен місяць. Крім того, працівникам сфери освіти, охорони здоров'я та соціального захисту передбачена виплата грошової допомоги при виході на пенсію розміром 10-и призначених місячних пенсій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас