ВР прийняла закон про встановлення лічильників газу з поправками Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР прийняла закон про встановлення лічильників газу з поправками Президента

Казна та Політика
1609
Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 16 червня, прийняла урядовий законопроект про введення комерційного обліку газу (встановлення лічильників газу) для всіх категорій споживачів за рахунок держбюджету і постачальників газу з поправками Президента України. Відповідний проект закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (№ 7024 від 29.07.2010 р.) підтримали 260 народних депутатів.
Народні депутати, зокрема, погодилися з пропозицією Президента України щодо того, що постачання природного газу за умови його комерційного обліку здійснюються з 1 липня 2011 р. (крім наступних категорій споживачів: населення, що проживає в квартирах і приватних будинках, в яких газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, - з 1 січня 2012 р.; для підігріву води та приготування їжі - з 1 січня 2016 р.; тільки для приготування їжі - з 1 січня 2018 р.).
Верховна Рада підтримала також пропозицію Президента України, згідно з яким у разі невстановлення населенню у відповідні терміни лічильників газу з вини суб'єктів господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, припинення розподілу природного газу таким споживачам забороняється. Облік спожитого газу до моменту встановлення лічильників газу здійснюється за нормами споживання, встановленими Кабінетом міністрів України.
Нагадаємо, 30 квітня ц.р. Президент Україна Віктор Янукович застосував право вето до закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (встановлення лічильників газу) і повернув його до Верховної Ради України зі своїми пропозиціями.
ВР 7 квітня прийняла в другому читанні і в цілому урядовий законопроект про введення комерційного обліку газу (встановлення лічильників газу) для всіх категорій споживачів за рахунок держбюджету і постачальників газу.
Як йшлося в пояснювальній записці до документа, "для введення 100-відсоткового оснащення населення лічильниками газу, необхідно залучення грошових коштів в сумі близько 2 млрд 856 млн грн без ПДВ, у разі прийняття такого варіанту, починаючи з 1 січня 2011 протягом наступних семи років необхідно щорічне фінансування в розмірі близько 408 млн грн без ПДВ".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас