Янукович: ПДВ - найбільш корумпований податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: ПДВ - найбільш корумпований податок

Казна та Політика
3237
Президент України Віктор Янукович заявляє, що в автоматичному режимі повернуто вже близько 70% податку на додану вартість.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Янукович сказав вчора під час наради в Вінниці.
"Податок на додану вартість поступово у нас впорядковується. І сьогодні вже близько 70% автоматично повернуто ПДВ. Це дуже добре", - зазначив Янукович.
За його словами, це найбільш корумпований податок, і завдання держави - позбавити його від корупції. "Для цього, якщо залишиться трошки сум, які будуть під сумнівом платників податків, - ми їх будемо тримати, як то кажуть, "на оптичному прицілі", а всі інші сумлінні платники податків - ми будемо їм платити в автоматичному режимі і вибірково перевіряти, стежити, щоб вони не зловживали нашою довірою", - сказав глава держави.
Як повідомляв УНІАН, Державна податкова служба Україні з 1 березня 2011 року перейшла на автоматичне відшкодування ПДВ.
Податковий кодекс передбачає застосування штрафних санкцій проти податкових служб за несвоєчасне відшкодування податку на додану вартість.
При введенні автоматичного відшкодування ПДВ повернення коштів відбувається на 23-й день після подання декларації. В іншому випадку передбачені штрафні санкції до податкових служб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас