МВФ: Економіка Франції буде рости на 2% цього і наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Економіка Франції буде рости на 2% цього і наступного року

Казна та Політика
157
Економіка Франції буде рости на 2% цього і наступного року, перевищивши очікування, заявив Міжнародний валютний фонд у середу, але вказав на низку ризиків, які нависли над другою за величиною економіці Єврозони, в тому числі на європейську боргову кризу і невизначеність щодо цін на товари та енергоносії.
"Відновлення економіки Франції триває, і зростання в 2011 році може перевищити попередні очікування, - йдеться в повідомленні МВФ. - Неврегульованість зовнішнього середовища і раніше, створює ризики, особливо пов'язані з можливим вторинними ефектами від боргових проблем Єврозони, і невизначеності стосовно цін на енергоносії".
Прогноз МВФ менш оптимістичний, ніж урядовий, який прогнозує зростання на 2% цього року, 2,25% в 2012 році і 2,5% у наступні роки. МВФ закликав до "надійної консолідації" державних фінансів, зазначивши вплив фінансової кризи на ослаблені фінансове становище Франції, в результаті чого, тягар заборгованості перевищив 80% валового внутрішнього продукту.
"Як країна з рейтингом ААА, фінансове становище Франції залишається під високим контролем, тоді коли рейтинг сам по собі є важливим фактором для збереження низької вартості запозичень", - заявив фонд.
Французький уряд взяв на себе зобов'язання скоротити свій дефіцит до 5,7% ВВП цього року, і на 4,6% наступного року, перед тим як повернутися до 3% в 2013 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас