Тігіпко: Україна в разі прийняття пенсійної реформи сподівається на 3 млрд дол. від МВФ в серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна в разі прийняття пенсійної реформи сподівається на 3 млрд дол. від МВФ в серпні

Казна та Політика
257
Прийняття пенсійної реформи на цій сесії парламенту з високою ймовірністю дозволить раді директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) в серпні прийняти позитивне рішення про відновлення фінансування України, вважає віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Я вважаю, що якщо Верховна Рада з 4 по 8 липня прийме пенсійну реформу, десь на початку серпня ми зможемо мати рішення ради директорів МВФ", - сказав він журналістам в Києві в середу.
Тігіпко додав, що у зв'язку з паузою у фінансуванні два транші програми stand by можуть бути об'єднані, що дозволить поповнити валютні резерви Національного банку України відразу приблизно на $3 млрд.
В кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько $15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by у розмірі SDR1 млрд (близько $1,5 млрд).
Програма stand by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, в разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг становить по SDR1 млрд кожен за винятком останнього у розмірі SDR0,75 млрд. Проте місія Фонду, яка працювала в березні в Києві, не змогла рекомендувати раді директорів позитивне рішення щодо чергового траншу для країни. МВФ чекає від України затвердження пенсійної реформи і вирішення проблеми занижених тарифів на газ для населення, щоб прийняти рішення про виділення чергового траншу за програмою stand by.
Парламент України 14 червня підтримав урядові поправки до держбюджету, якими його дефіцит скорочений на 3,5 млрд грн. для компенсації такого ж збільшення дефіциту НАК "Нафтогаз України", пов'язаного з відмовою від раніше погодженого з МВФ графіка підвищення тарифів на газ для населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас