Міністри фінансів єврозони мають намір врятувати Грецію від банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів єврозони мають намір врятувати Грецію від банкрутства

Казна та Політика
401
Грецію необхідно врятувати від банкрутства - в цьому єдині міністри фінансів всіх 17 країн єврозони. Спірним моментом залишається лише те, якою мірою в новій програмі фінансової допомоги будуть задіяні банки і страхові компанії. Зустріч глав фінансових відомств країн зони євро, присвячена ситуації в Греції, відбулася у вівторок у Брюсселі.
На добровільній участі приватного сектора в новій програмі допомоги Афінам наполягає, перш за все, Німеччина. За такої умови "федеральний уряд готовий брати участь в програмі додаткових заходів", заявив міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле (Wolfgang Schäuble). За його словами, не повинна повторитися ситуація, коли порятунок Греції ліг цілком і повністю на плечі платників податків, передає AFP.
Колега Шойбле з Фінляндії Юркі Катайнен схвалив ідею про участь приватних кредиторів у порятунку Греції. "Але поки я не знаю, як нам це краще зробити", - відзначив він. За словами фінського міністра, необхідно прийняти таке рішення, яке не призведе до нового витка фінансової кризи.
Як повідомляє агентство dpa, на зустрічі міністрів йшлося про пакет фінансової допомоги обсягом від 90 до 120 мільярдів євро. Рішення про нову програму допомоги Греції може бути прийняте на наступній зустрічі міністрів фінансів єврозони, яка відбудеться в понеділок, 20 червня, повідомив голова єврогрупи Жан-Клод Юнкер. Якщо міністри дадуть "зелене світло" другому пакету заходів, то остаточне рішення з цього питання буде прийнято на саміті Євросоюзу 23-24 червня.
Вольфганг Шойбле в черговий раз підкреслив необхідність крутіших заходів економії і реформ з боку самої влади в Афінах. На його думку, без рішучих дій грецького уряду країну не вдасться врятувати від банкрутства.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас