Адвокати Стросс-Кана проведуть власне розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокати Стросс-Кана проведуть власне розслідування

Кримінал
477
Адвокати екс-глави МВФ Домініка Стросс-Кана, звинуваченого в США в спробі зґвалтування, мають намір провести "власне розслідування", повідомляє AFP.
"Судова система в США відрізняється від судової системи у Франції тим, що там немає "судового слідчого", який проводить незалежне розслідування і надає адвокатам результати цього розслідування", - цитує AFP заяву адвокатів.
Нагадаємо, 14 травня стало відомо, що Стросс-Кан заарештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він мешкав, 34-річної мігрантки з Гани. Поліцейські вивели голову МВФ з літака перед самим відльотом до Парижа. Суд раніше відмовлявся випустити високопоставленого чиновника під заставу, побоюючись, що той сховається від кримінального переслідування.
Чиновнику було пред'явлено звинувачення за 6 пунктами, включаючи спробу зґвалтування та незаконне затримання. За сумою звинувачень йому загрожує позбавлення волі на термін до 74 років. Стросс-Кан був звільнений з в'язниці під заставу в 1 млн дол. і поміщений під домашній арешт 21 травня.
Раніше 20 травня Стросс-Кан подав у відставку з поста директора-розпорядника МВФ. У повідомленні МВФ вказувалося, що він інформував виконавчу раду фонду про свій намір піти з посади директора-розпорядника МВФ. Відповідний документ був направлений від імені Стросс-Кана виконавчій раді фонду. Його відставка набрала чинності негайно.
62-річний Стросс-Кан керував МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас