S&P знизило прогноз для девелоперського сектора Китаю зі "стабільного" до "негативного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило прогноз для девелоперського сектора Китаю зі "стабільного" до "негативного"

Казна та Політика
278
Агентство Standard & Poor's (S&P) сьогодні знизило прогноз для девелоперського сектора Китаю зі "стабільного" до "негативного". S&P пояснює це жорсткістю умов кредитування і подальшими кроками уряду в цьому напрямку, які можуть призвести до падіння рейтингу протягом найближчих 6-12 місяців. Про це повідомляє Bloomberg.
Агентство відзначає, що реалізація нерухомості в КНР у подальшому може проходити повільно, оскільки політика уряду спрямована на посилення кредитування в країні. S&P також повідомило, що ринок нерухомості Гонконгу ймовірно зіткнеться з ризиком "різкої корекції".
"Ми очікуємо, що жорсткість політики кредитування знизить обсяги продажів. Обмежувальна політика уряду поглибила спад ринку", - йдеться в повідомленні S&P.
Нагадаємо, вчора Народний Банк Китаю оголосив про чергове підвищення резервних вимог за депозитами комерційних банків. Норматив обов'язкового резервування з 20 червня 2011 підвищується на 50 базисних пунктів. Новий рівень резервних вимог є рекордним - 21,5% від загальної суми депозитів.
Підвищення норми резервування (частки депозитних коштів, яку банки зобов'язані тримати в резерві) є одним з інструментів стерилізації надлишкової ліквідності в економіці через стримування кредитування.
Центробанк Китаю всіма силами намагається обмежити зростання споживчих цін, яке сприймається місцевими функціонерами як одна з основних загроз соціальної стабільності. У травні ц.р. річний рівень інфляції в Китаї третій місяць поспіль перевищив 5% і склав 5,5%. У рамках боротьби з інфляцією китайська влада підвищує базові ставки кредитування, норми резервування по депозитах, а також безпосередньо регулює обсяги видачі кредитів місцевими банками.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас