Обама впевнений у тому, що поріг держборгу буде підвищений, інакше в США буде криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама впевнений у тому, що поріг держборгу буде підвищений, інакше в США буде криза

Казна та Політика
383
Президент США Барак Обама висловив тверду упевненість в тому, що Конгрес досягне згоди у сфері скорочення довгострокового бюджетного дефіциту країни і підвищення порогу федерального державного боргу з поточних $14,3 трлн, повідомляє у вівторок агентство Bloomberg.
"Шлях вирішення цієї проблеми існує, і він не вимагає радикальних змін", - заявив Обама, відзначивши в той же час, що "від кожного вимагається певна жертва".
В той же час президент США вважає, що країні загрожує фінансова катастрофа, якщо стеля держборгу не буде збільшена.
"Якщо ми дуже затягнемо з вирішенням цього питання, то ми можемо зіткнутися з повторенням фінансової кризи", - сказав він в інтерв'ю телеканалу NBC.
На думку Обами, угода щодо цих питань може бути досягнута до 2 серпня - терміну, коли, за оцінками міністерства фінансів, США доведеться оголосити про дефолт, якщо стеля держборгу не буде підвищена.
Робота над врегулюванням розбіжностей в питаннях бюджетного дефіциту і держборгу буде тяжкою, проте Обама повен рішучості здолати всі перешкоди.
"Ми знайдемо розумне рішення", - сказав він.
Республіканська партія вимагає значних скорочень держвидатків в обмін на згоду з підвищенням граничного обсягу державних запозичень.
Робоча група на чолі з віце-президентом США Джозефом Байденом, яка об'єднує конгресменів з обох партій, відновлює роботу над цим питанням у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас